Lördagsleveranser

Stor succé för PostNords lördagsleveranser

Införandet av lördagsleveranser till PostNords postombud blev en stor succé. Under premiärdagen hämtades drygt vartannat paket som levererades till postombuden ut av mottagaren redan samma dag.

Tidigare i höstas aviserade PostNord att man under hösten successivt skulle införa lördagsleveranser till ombud i Stockholm, Göteborg och Malmö. För PostNords kunder innebär det i praktiken en extra leveransdag till ombud utan någon extra kostnad.

Lördagen den 25 november var det premiär för leveranserna. PostNord levererade denna dag ut cirka 44 000 paket till de 372 postombuden i Stockholm, Göteborg och Malmö. Av dessa hämtades cirka 24 000 ut av mottagaren samma dag som de aviserades.

Lördagsleverans uppskattades extra mycket av stockholmarna. 61 procent av mottagarna i Stockholm hämtade ut sina paket samma dag. Motsvarande andel i Malmö var 37 procent och i Göteborg 35 procent.

– En otroligt bra start för lördagsleverans till ombud. Vi är övertygade om att fler konsumenter kommer upptäcka denna möjlighet som i praktiken innebär ytterligare en försäljningsdag för e-handelsföretagen. Vår ambition är att successivt öka lördagsleveranser till postombud till flera större städer i Sverige, säger PostNord Sverige VD Anders Holm.

Från start sker lördagsleveranser till 372 postombud som sammanlagt täcker ungefär 35 procent av Sveriges hushåll.


Gäller leveranser med MyPack.

© Elcigg SWEDEN AB 2020